sâmbătă, 24 iulie 2010

Presopunctura Puncte - Dureri de Cap, Abdominale e.t.c

În În continuare , am să le cereţi câteva , bine-cunoscut puncte de presopunctura înainte de tine în viaţa de zi cu zi în sine se pot aplica şi veţi vedea cât de eficient este pot fi tratate.
Vă rog A lua legatura cu orice intrebari, sau vorbesc cu terapeuti noastre ne- o intalnire.
Prima Dureri de cap :
boli comune, cum ar : Toată lumea ştie , toată lumea suferă mai mult sau mai mai puţin frecvent în ele. masaj foarte intuitiv , multe dureri de cap Hartuit temple ei şi masat astfel încât chiar şi o mai mare 350 puncte , cunoscute de medicina chineză!
Împotriva Dureri de cap şi toate alte plângeri în cap nu Masaj de acupunctelor între degetul mare şi cel arătător . El este , de asemenea, ca un punct general de durere, în plus faţă de toate alte dureri poate fi masat. Ia punctul între degetul mare şi Index degetul si frecati -l pe ambele feţe cu circa 1-2 Proces-verbal . Presiunea ar trebui să fie relativ puternic , dar fără ca Te simti o durere . Repetaţi masaj pentru fiecare 15 minute, atâta timp cât până când vă simţiţi nici o durere.
Foarte relaxant pentru durerile de cap asociate cu ochii obosiţi , acţionează pentru masaj puncte de acupunctura dintre sprancene . Trebuie să apăsaţi-l puternic timp de câteva minute cu un deget .
În special masaj partenerul este potrivit pentru acest exerciţiu. Perie -l Partenerul dumneavoastră sau el însuşi de mai multe ori cu o uşoară presiune , Sprâncenele , nasul , plecare spre tample.
Dacă dvs. dureri de cap cauzate de tensiunea gât, poate Masaj puncte de acupunctura între muşchii gâtului două minuni . Actul În acelaşi timp apăsaţi puternic timp de 1-2 minute şi Puncte in depresiunea dintre muşchii gâtului .
Două Dureri abdominale, de stomac, colon probleme

Plângerile împotriva zona gastro-intestinale , poti sa te duci la două Punctele vor ajuta :
Acest Punct , va trebui să bâjbâi doar : aproximativ patru lăţimi degetul de mai jos la nivelul rotulei , dintr- un deget la o parte, sau doar de mai jos proiecţia a genunchiului un deget lăţime laterală - În funcţie de cum faci mai uşor .
Masaj acest punct are un efect calmant asupra simptome gastro-intestinale , greaţă, Vărsături, diaree, ca şi în constipaţie. este un punct în general, stimularea punctului foarte în epuizare si oboseala.
O două importante " burta " - punctul de acupunctura este o chinta Linia de mai jos mamelonul la nivelul ombilicului . La Elibereaza dureri de stomac şi balonare un masaj blând cu o încălzită Lingură sau două mâini plângeri .
Treia probleme circulatorii că scăderea tensiunii arteriale
Masaj acest punct direct sub nas cu ( posibil scurt) unghia face potrivi rapid din nou. Toate Circulaţie este stimulat şi revigorat .
4a Anxietate, agitaţie nervos
Dacă Ei simt anxietate sau dureri în piept sau senzaţie de constricţie au zona de sân, masaj punct de pe cele mai bune In interiorul antebratului. Este situat la aproximativ trei lăţimi degetul de mai jos Încheietura mâinii , între tendoanelor flexoare ale degetelor .
Tu ar trebui să fie de aproximativ 1-2 minute , cu un hard - masaj Stimularea presiune. Dacă este necesar , repetaţi acest minute la fiecare 15. Un sentiment de presiune , de asemenea, ar trebui să fie resimţite în adâncimi .
Cincea Iritabilitate şi epuizarea
Dacă Te simti iritabil sau epuizate, acest lucru este acupunctura Punctul de alegere. El este într-o depresiune palpabil între oasele metatarsiene de mare-n picioare şi al doilea . Presă Este timp de 1-2 minute , care relaxeaza si face relaxat.
6a Oboseală
La Oboseala masaj " de primăvară barbotare " , aceasta înseamnă că Punctul între cele două tampoane faţă de metri. Ar trebui să masaj dreapta în jurul - lasa chiar mai bine : un masaj ! Alternativ, puteţi , de asemenea, masaj cu apă fierbinte în efectua încălzit marmura .
7a Tulburări de somn
Dacă Masaj de primăvară " barbotare " stânga în jurul acţionează asupra meridianul de rinichi calmant şi promovează somn.
O foarte relaxant masaj pentru a dormi mai bine este , de asemenea, Frământare de lobul urechii . Acest masaj este eficace împotriva anxietate şi hipertensiunea arterială .

Dany1315
Dany1315

Puncte de Presopunctura - Inima, Colon, Pericard, Stomac, Splina

Colon 4

Dickdarm 6 Akupressurpunkte
Locaţie În mijlocul a muşchiului între degetul mare şi cel arătător .
Importanţă Cel mai puternic punct de analgezice în organism.
Cerere masaj viguros între degetul mare şi cel arătător de 1-2 minute pe fiecare parte.

Pericard 6

Perikard 6 Akupressurpunkte
Locaţie Pe partea interioară a antebratului la mijloc între ulnei şi raza , între cele două tendoane tactil flexor degetul mare pe încheietura mâinii.
Importanţă Pentru greaţă şi vărsături , ameţeli , agitaţie, nervozitate , distonie vegetativ .
Cerere masaj puternic cu degetul timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

Inima 7

Herz 7 Akupressurpunkte
Locaţie Pe cutelor de încheietura mâinii, laterale la tendonul Musc . flexor carpi ulnaris .
Importanţă Stark psihologic punct de liniştitoare pe nelinişte, insomnie , anxietate , distonie vegetativ .
Cerere masaj puternic , rotative, cu dvs. de degetul mare sau degetul index pentru 30-60 de secunde pe fiecare parte.

Stomac 36

Magen 36 Akupressurpunkte
Locaţie Din partea de jos la marginea superioară a tibiei chiar sub articulaţia genunchiului este palpat -un loc înalt . De la începutul anului partea de proiectare a unui deget.
Importanţă În tulburări gastrice şi intestinale , greaţă. Incitanta punct oboseala, epuizare, oboseală .
Cerere masaj energic , circulare cu degetul mare sau degetul dvs. index pentru 1-2 minute .

Splina 6

Milz-Pankreas 6 Akupressurpunkte
Locaţie Pe partea interioară a piciorului la câţiva centimetri mai sus mai înalt punct al maleolei mediale a tibiei la spate.
Importanţă În boli ale bazinului, ale tractului urinar şi Systemes genitală; interesant din punct de slăbiciune.
Cerere masaj puternic cu al tău degetul mare sau degetul aratator timp de 1-2 minute .

Dany1315
Dany1315

Puncte de presopunctura pentru Uz General

Pe această pagină vreau să va prezint unele puncte de acupressure de ajutor. Pentru a permite acest lucru, şi să abordeze congestie de energie este posibil, în canale, trebuie să apăsaţi puternic punctul menţionate la rampa de degetul mare , lungimea este specificată pentru elementele specifice. Ele pot face revolving sau vibratoare de mişcare şi , dacă este necesar , un obiect solid , rotunjite ( de exemplu, o betisoarele din lemn) pentru a obţine ajutor . " apăsaţi Strong "nu înseamnă că veţi avea dureri . Dacă vă simţiţi durere, reducerea presiunii sau pentru a înlocui continuarea tratamentului la o dată ulterioară . Dacă simţiţi durere ca tolerabil, poate aduce scutire pentru a menţine presiunea , aceasta este o problemă de experienţă şi este de până la tine - acorde o atenţie la semnalele corpului tau !
Dacă este posibil , trage inapoi , se concentreze pe puncte, condusă de presopunctura Vino şi se bucură de un moment de reculegere .
Vă rugăm să reţineţiAcest manual a fost elaborat în bună credinţă , dar pot fi utilizate pentru aplicarea şi consecinţele sale nu sunt responsabile. Fiţi atenţi la reacţiile de corpul tau, poti lua cu greu un risc, dar mult pentru a obţine de la tratament. Vă rugăm să căutaţi pentru plângerile la un medic şi să discute dacă este necesar, o auto- tratament prin acupresura cu el.
Am Vitalisierungspunkt
Efectvinde : oboseala, stimulează simţurile
Durată: 10 - 15 secunde
Activarea: Printr-o mişcare circulară puternic
Nacken
Dacă vă simţiţi obosit şi epuizat , a verifica acest punct din spatele urechilor , în mijlocul a gâtului. Chiar şi după 10-15 de secunde, sa te simti odihnit ! Dacă vă trateze apoi singur sau un masaj gât , ziua este salvat.
Vitalisierungspunkt II
Efect: stimuleaza mintea, imbunatateste memoria
Durată: 10 secunde
Activarea: prin intermediul blând , împingând mişcare a nasului
Schädeldecke
Dacă aţi învăţa ceva nou sau vechi trebuie să repete , sau au o agendă foarte plină, ajută la activarea acestui punct , mental se potrivesc şi să rămână în afaceri. Aceasta creşte de memorie şi de concentrare, astfel încât să primiţi prin trata ocazionale de la acest punct în ziua de performanţă dumneavoastră.
Atenţie să se aplice : nu pentru copii mici , 
deoarece nu sunt încă pe deplin fontanelles închise
General punctul I
Efect: Îmbunătăţeşte starea generală de sănătate , construieste de la tensiuni
Durată: Despre 20-30 de secunde , max. Trei ori pe zi
Activarea: Prin constantă, blând presiune
Schlüsselbein
Stimularea acest punct după cum este necesar până la trei ori pe zi (dar nu mai des) pentru a reduce stresul psihologic şi de a creşte starea de sănătate generală . Veţi observa cum respira mai uşor şi relaxare în raspandeste superioară corpului.
General punctul II
Efect: Îmbunătăţirea stării generale de sănătate , 
contribuie la combaterea problemelor de oboseală şi ochi
Durată: 10 secunde
Activarea: Cu blând, circulare Newegungen
Augenhöhle
Aceste puncte sunt la stânga şi la dreapta a nasului între ochi. Activare vreodată nevoie în scopul de a preveni boala de ochi , pentru a îmbunătăţi starea generală de sănătate sau distribui oboseală.
Trac punct
Efect: vinde frica si anxietate
Durată: 15-20 de secunde
Activarea :: Prin o presiune mişcare circulară
Brust
Masaj acest punct , dacă aveţi trac . Acesta este situat patru imbinate- latimi de mai sus mamelonului dreapta, sau de aproximativ şase degete mai jos de claviculă (a se vedea desenul ). În plus , aveţi posibilitatea să atingeţi cu degetul mare şi cel arătător de mai multe ori împotriva nară şi glisaţi spre radacina nasului.
Insomie
Efect: Ajutor pentru insomnie
Durată: 1-3 minute
Activarea: Jos în partea de jos prin masaj blând
Stirnmitte
Acest punct , puteţi activa preventive la culcare sau la noapte în unic şi de şedere adormit. Este uşor să găseşti : doar intre sprancene .
Rece punct
Efect: Ajuta la combaterea racelilor , precum şi prevenirea
Durată: 10 - 20 secunde
Activarea: Printr-o mişcare circulară cu presiune uşoară
Nasenseite
Masaj cel mai bun "la strănut în primul rând, " cele două puncte ( un pic sub ochi , în cazul în care cadrul spectacolului se bazează pe nas ) şi loviţi de mai multe ori pe zi, întreaga zonă în jurul acestor puncte de câteva ori fel, o răceală comună care să fie strivit în faşă . Asiguraţi- vă încă pe picioarele tale calde şi uscate , sanatoase ! Aceste puncte aduc în relief febra fânului .
Genunchi de puncte
Efect: Ajuta cu dureri de genunchi , de asemenea, pentru prevenirea
Durată: aproximativ 10 secunde pe fiecare punct , de 2-3 ori pe zi
Activarea: În imprimare de circling directia de miscare de săgeată
Knie
de activare a acestor patru puncte direct la genunchi , precum şi punctul în mijlocul a genunchiului ori în comun ( spate) amelioreaza durerile de genunchi şi ajută la prevenirea acest lucru. Puteţi stimula două zilnic, până când dremail fost dureri de genunchi persistente, dar ar trebui să consulte un medic în fiecare caz.


Scădere in greutate - speciale
acupressure următoarele puncte sunt deosebit de potrivite pentru pierderea în greutate vizate. activat de zi cu zi , va sprijini dieta dumneavoastră sau program de exerciţii fizice şi de a ajuta pentru a obţine rezultate mai rapid. Încercaţi-l - efectul este uimitor . Mult noroc !
Ureche puncte
Efect: Controlul apetitului alimentar, foamea de stomac, de agrement alimentare
Durată A se vedea exercitarea descriere
Activarea: Prin blând presiune
linkes Ohr rechtes Ohr
Aceste puncte , sau zone sunt principalele puncte pentru a pierde greutate .
În primul rând activa mijlocul trei puncte in interiorul urechii de către incepand cu vârful degetului , o beţigaşele sau similare exercite presiuni blând puteţi creşte cursul de câteva zile . Creme pentru o zona pentru a preveni iritarea pielii şi întrerupă aplicarea cazul în care iritaţia ar trebui să apară . " Inserare " , apoi inversată cu tija de la primul din cele trei puncte la partea superioară a cavităţii urechea la spate până la a treia ( pe partea dreapta să crească de la spate în faţă ) la efect. Dacă un sentiment seturi de scufundarea în stomac, aţi făcut punctul perfect . Porneşte douăzeci secunde de aproximativ 2-3 mişcări pe secundă. Repetaţi masaj zilnic trei-patru ori, cu câteva ore în afara dupa mesele principale (de exemplu , la ora 11 , la 15h la 20h şi ).
punct in fata urechii , chiar deasupra lobul urechii, este pentru " foamea stomac " responsabilă şi ar trebui să fie , de asemenea, stimulate prin presiune uşoară . Pentru a face acest lucru pentru aproximativ zece secunde (cu o foame puternica un pic mai mult ) mişcări mici, circulare. Un pic de rabdare este necesară , dar după câteva zile de aplicare , aveţi posibilitatea să dezactivaţi prin activarea acest punct de " foamea de stomac "cvasi pe Knopfruck .
În cele din urmă , activaţi " Suchtpunkte " la marginea extremă a urechea dreaptă. Aceste puncte pot , dacă este stimulata cu presiune uşoară sau după o perioadă de familiarizare prin vizate ciupit cu degetul mare cui vor , dorinta de dulciuri , alcool, etc . reprimarea Selectaţi elementele doar o perioadă scurtă de timp , creşte încet până la 10 secunde şi a alerga de tratament nu a fost mai mult de cinci ori pe zi prin intermediul .
Când pielea de pe ureche este iritat , puteţi evita , de asemenea, Suchtpunkt descrise mai jos .
Digestia punctul I
Efect: Pentru a stimula şi de a promova funcţiile excretor
Durată: aproximativ 10 secunde , de 2-3 ori pe zi
Activarea: Prin presiune uşoară , ritmul de pulsul dvs.
kleiner Finger
Pe degetul mic stânga în partea din faţă a pielii ori este un punct care mă ajută chiar şi atunci când obosit, dar mai ales functiile corpului de excreţie influentat pozitiv si previne organism în timpul unei schimbări în dietă scade rata metabolica bazala .
Digestia Punctul II
Efect: stimulează digestia
Durată: Iniţial , timp de 5 secunde pentru a creşte doar încet, max. Trei ori pe zi
Activarea: Cu blând, circulară sub presiune
Bauch
Masaj zona de pe ambele din partea ombilical sensul acelor de ceasornic sub presiune uşoară . Punctele pot fi găsite prin plasarea indexul şi degetul două alături de buric . Masaj primele doar 5 secunde, aceste puncte sunt foarte eficiente şi poate duce la diaree altfel . Încet creştere pe parcursul a mai multe zile durata de câteva secunde , până când găsiţi dumneavoastră personale dimensiune ideală, dar nu mai mult de trei ori pe zi , te rog!
Digestia punct III
Efect: Promovează grăsime pierdere
Durată: 20-30 de secunde , de 3-4 ori pe zi
Activarea: Cu blând, mişcări circulare sub presiune
Bauch
Aceste două puncte sunt două degete pe cele de mai sus . De mai multe ori pe zi stimulat , acestea sprijină pierderea de grăsime.
Cellulite punct
Efect: Previne celulita , descompune celulita
Durată: aproximativ 10 secunde , de 2-3 ori pe zi
Activarea: Prin o presiune mişcare circulară
Oberschenkel
Acest punct este pe partea din faţă a coapsei , chiar în mijloc între genunchi si in regiunea inghinala si pe partea din spate a coapsei , chiar în mijloc între genunchi şi a cutelor fesă . Activa două-trei ori pe zi pentru a preveni celulita şi să promoveze degradarea lor . Dacă sunteţi deja suferă de celulită foarte severă , puteţi discuta despre auto- primul tratament cu medicul dumneavoastră.
Metabolice punct
Efect: Stimulează metabolismul
Durată: Despre 20-30 de secunde , de 2-3 ori pe zi
Activarea: Prin puternică presiune
Fuss
Acest punct este la sfârşitul balotului deget de la picior , patru degete la picioare largi prima spatele ori. Chei exact , pentru că acest punct este extrem de eficient! Dacă efectuaţi un tratament regulat, de mai multe ori pe zi ", rapoarte ", el a fost curând pe cont propriu, pentru că efectul pozitiv asupra metabolismului , organismul se bucură . Puteţi , dacă este loc o dată să devină familiare, chiar în timp ce lucrează la PC-ul doar un pantof de pe jos şi apăsaţi împotriva unui loc adecvat (de exemplu, o margine de pe birou ).
Suchtpunkt
Efect: dorinţa de calm dulciuri , alcool, etc
Durată: 10 secunde
Activarea: Creşterea de presiune de lumina ( mai târziu lent)
Kopfseite
Daca nu esti foarte foame , dar porniţi dorinţa de lucruri dulci , o băutură alcoolică sau plăgi ca , la acest punct . Dorinţa este oprit de către aceasta . Puteţi găsi punctul de prin plasarea patru degete de la mana dreapta direct deasupra urechea dreapta la cap. În cazul în care degetul mic vine să se întindă într-o depresie uşoară , este punctul . Începeţi cu presiune nu prea puternic şi de a creşte o în cursul de câteva zile .
Sper ca aceste puncte să vă ajute în viaţa de zi cu zi şi pentru a oferi ocazional un relief puţin.
Aştept cu nerăbdare să sugestii şi comentarii !

Dany1315
Dany1315

Reflexoterapia si efectele ei in slabireAti auzit probabil vorbindu-se de reflexoterapie si de efectele benefice ale acesteia in diverse afectiuni.In cazul in care incepi un regim de slabire, reflexoterapia iti poate fi de mare ajutor, alaturi de dieta si miscare desigur. Reflexoterapia este o tehnica speciala de masaj digital care se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman. Poate fi folosita in prevenirea si tratamentul multor dezechilibre si afectiuni.
Sunt numeroase teorii privind modul de actiune al reflexoterapiei, dar sistemul nervos este cel care detine cheia. Nu s-a facut inca o descriere exacta a modului in care reflexoterapia actioneaza la nivelul organismului; mai cunoscute si studiate sunt efectele pe care reflexoterapia le produce. Reflexoterapia se aplica la nivelul picioarelor, mainilor, urechilor si altor zone ale corpului. Cea mai responsiva zona pentru reflexoterapie este insa cea de la nivelul picioarelor.

Cum ma poate ajuta reflexoterapia sa am o greutate normala?

Reflexoterapia si efectele masajului reflexogen in slabireAportul crescut de alimente poate aparea pe fondul unei stari de incordare psihica, de stres. Aparatul digestiv este extrem de reactiv la impulsurile nervoase primite. Starile de stres, nervozitate, emotiile puternice, ingrijorarile duc la o secretie anormala a stomacului. Secretia crescuta de la nivelul stomacului ne poate da falsa senzatie de foame. In acest caz, prin activarea punctelor corespondente ale sistemului nervos si zonei stomacului vom obtine o reglare a secretiei acestuia si disparitia senzatiei de foame. Acestea sunt zone de pe fata plantara si dorsala a halucelui (degetul mare de la picior), la nivelul unghiei (zona reflexa a creirului) si fata interna a talpii, sub linia diafragmului, predominant pe partea stanga (pentru stomac).
La persoanele cu exces ponderal, care au diagnosticata o patologie hormonala, de cele mai multe ori tiroidiana, reflexoterapia ajuta, prin activarea centrilor corespondenti, la reglarea functiilor hipofizei si tiroidei, dar nu inlocuieste tratamentul hormonal care a fost recomandat. Alteori insa, desi nu este diagnosticata o tulburare endocrinologica, activarea centrilor sistemului endocrin prin reflexoterapie este benefica. Zona corespondenta glandei hipofize este pe pulpa halucelui, pe prima falanga. Pentru tiroida, zona reflexa este extremitatea distala a metatarsianului I, pe fata plantara. Pentru glandele suprarenale, punctele reflexe sunt pe zona de deasupra liniei articulare dintre metatarsienele II, III si tarsiene.
Reflexoterapia ca unica metoda terapeutica nu duce la scaderi spectaculoase ale greutatii, dar vine in ajutorul celorlalte metode de a slabi. Pentru un efect optim al reflexoterapiei, cabinetul nostrul foloseste in cursul sedintelor uleiurile de rozmarin, de migdale dulci sau samburi de struguri.

Reflexoterapia - contraindicatii si efecte adverse

Pentru ca normalizeaza functiile organismului, reflexoterapia nu are efecte adverse daca este corect aplicata. Pot aparea unele neplaceri la primele sedinte de terapie, neplaceri trecatoare. Acestea se datoreaza cresterii eliminarii toxinelor si a apei in exces din organism. Reflexoterapia poate fi daunatoare sanatatii in mod indirect, prin intreruperea medicatiei de baza. Reflexoterapia este considerata complementara medicinei clasice si nu o inlocuitoare a acesteia. Este contraindicata (ca si masajul) in cazul persoanelor care au diagnosticate boli neoplazice (cancerele), tulburari de coagulabilitate, boli psihice si boli infecto-contagioase.

Dany1315
Dany1315

Stimularea activitatii naturale a Creierului

Tratamentele recomandate


Creierul – se alfa in cutia craniana si este delimiat de jos de la baza cutei craniene ,iar in sus de catre calota craniana . Este considerat ca fiind centrala corpului omenesc. Fiecare organ in legatura cu creierul prin nervii senzitivi si cei motori. Creierul impreuna cu maduca spinarii alcatuiesc sistemul nervos cental al organismului.


Creierul se imparte in :


•Baza creierului –compusa din creierul intermediary ,creierul mijlociu,puntea lui Valorio si bulbul rahidian. In aceasta zona se alfa centrul respiratiei ,al emotiilor ,al activitatii cardiace ,controlul activitatii sangvine si al tractului gastro-intestinal,precum si centru placerilor
•Creierul mare (cu cele 2 emisfere-stanga si dreapta ). Aici se afla centrele vorbirii ,al perceptiilor extreme ,al senzatiilor si centrele motorii, Tot aici se desfasoara activitatea gandirii
•Creirul mic – impartit la randul sau in emisfera stanga si dreapta . De aici se dirizeaza si se controleaza cea mai fina activitate motorize
Zona reflexogena –cele doua degete mari ale picioarelor reprezinta impreuna totalitatea capului. Degetul mare al piciorului drept reprezinta jumatatea stanga ,iar cel stang jumatatea dreapta.


Zonele reflexe ale lobilor temporali sunt situate pe partea interna a degetelor mari spre degetul al doilea . Lobul temporal stang se afla la piciorul drept ,iar cel drept la piciorul stang.


Permalink Comments (3)


Coloana vertebrala – remedii eficiente prin masajJanuary 7, 2010 at 6:34 pm · Filed under Masaj


Coloana vertebrala sustine capul ,coastele si include maduca spinarii .Sustine cea mai mare parte a greutatii corpului.
Intre vertebre se mai gaseste cate un disc intervertebral cu functii de amotizare.


Coloana vertebrala are forma de “S “ ,ceea ce ii permite sa reziste in mod elastic la socuri. Pozitia ei este sustinuta de aproximativ 200 de muschii si nenumarate ligamente. Nervii coloanei vertebrale pleaca in directie laterala prin spatial intervertebral inervand menbrele respective. Din coloana cervicala pleaca 7 perechi de nervi pentru inervarea membrelor respective. Din coloana lombara alte 7 perechi pentru membrele inferioare.


Zona refelxogena a coloanei se intinde de-a lungul marginii inferioare a boltei picioruilui . Se maseaza bolta la fiecare picior.


Structura :


•7 vertebre cervicale
•12 vertebre dorsale
•5 vertebre lombare
•5 vertebre sacrale
•4-5 vertebre coccigiene
Boli si afectiuni:


•sciantica si lumbago
•henrie de disc
•dureri de spate prin contactii musculatorii
•durere coccigiana in pozitia sezand etc.
  Permalink CommentsDany1315
Dany1315

Tratamentul Reflexogen

Reflefoterapia este o terapie complementara foarte veche care are radacini in Egiptul antic si care este folosita pentru diagnosticarea, prevenirea si tratarea diverselor afectiuni. O sedinta de reflexoterapie consta in apasarea unor puncte reflexogene ce se regasesc in talpa, pe mana, pe coloana etc., prin a caror stimulare se elibereaza din organism toxinele care influenteaza negativ starea noastra de sanatate. Reflexoterapia trebuie facuta doar de catre persoane autorizate, care au la baza o minima pregatire medicala si cursurile de reflexoterapie finalizate. De aceea, sedintele de reflexoterapie ce se desfasoara in cadrul saloanelor de coafura sau a altora de infrumusetare, pot fi puse sub semnul intrebarii din punct de vedere al pregatirii profesionale si al cunostintelor anatomice ale celor care le practica. Este indicat ca aceste sedinte sa se desfasoare intr-un cabinet medical in care sa fie prezenti un medic sau un kinetoterapeut.
Durerile care apar in cazul sedintelor de reflexoterapie se datoreaza in mare parte toxinelor acumulate in corp, toxine ce rezulta in urma metabolismului celular: acid uric, resturi de pesticide si alte substante chimice care pot bloca fluxul energetic dintre diferitele organe. Dorim sa mentionam ca in cadrul cabinetelor noastre sedinta de reflexoterapie presupune , pe langa stimularea punctelor din talpa si pe cea a celor din palme si de pe coloana vertebrala.

Pacientii care apeleaza la acest tip de tratament trebuie sa adopte un regim de viata echilibrat intelegand prin aceasta eliminarea exceselor de orice fel: alcool, grasimi alimentare, stress, tutun, viata sexuala dezordonata, cafea.
Cand este vorba de reflexoterapie si beneficiile ei putem afirma ca aceasta poate fi aplicata tuturor categoriilor de varsta,in scop profilactic sau terapeutic, pentru afectiunile cronice sau acute. Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor, ci reflexoterapia actioneaza asupra cauzelor lor. O buna circulatie sanguina conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de o afectiune si ajuta la reechilibrarea bioenergetica in zonele afectate. De obicei, la beneficiile acestei metode apeleaza pacienti care nu au obtinut rezultatele dorite prin alte tratamente (ex. tratamentul medicamentos) dar si persoane care vor sa mentina o stare buna de sanatate.

Tratamentul reflexogen are efecte benefice asupra mai multor categorii de afectiuni:
Afectiuni neuro-psihice:
depresii, insomnii, anxietate, ameteli, migrene, oboseala avansata, stres, oboseala cronica, instabilitate emotionala, atacuri de panica.

Afectiuni ale coloanei vertebrale:
sciatica, lombosciatica, spondiloza, reumatism, artroza, artrita, gonartroza, coxartroza etc.

Afectiuni digestive:
gastrite, colite, enterocolite, reflux gastro-esofagian, constipatie, hemoroizi, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, balonari etc.

Afectiuni renale
(se elimina nisipul si pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.

Afectiuni circulatorii:
hipo si hipertensiune, ateroscleroza,circulatia periferica deficitara, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci, dureri de picioare

Afectiuni hepato-biliare:
litiaza biliara, hipercolesterolemie, bila lenesa etc

Tulburari endocrine:
reglarea functiei glandei tiroide, paratiroide, hipofizei, suprarenalei, afectiuni ale ovarelor, obezitate, diabet, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului, tulburari de menopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.), tulburari de metabolism

Afectiuni ORL:
bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.

Afectiuni ale aparatului locomotor:
crampe musculare, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.

Alte stari nefavorabile:

diaree, ameteli si dureri de cap, greata insotita de cele mai multe ori de voma, urina cu miros si culoare schimbate, transpiratie accentuata

Exista si situatii in care reflexoterapia este contraindicata:
» fleblita sau tromboflebita
» sarcina
» anevrism
» hemoragii
» varice deschise
» inflamati acute ale venelor si sistemelor limfatice (In acest caz, exista pericolul de eliminare a unui cheag care poate provoca embolie sau intinderea infectiei prin sistemul limfatic).
» in cazul existentei unor corpi straini localizati in apropierea organelor sau sistemelor vitale (fragmente osoase ascutite in regiunea gatului sau langa aorta)
» micoza generalizata
» psihoze si schizofrenie
» insuficienta renala acuta
» litiaza renala (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturala)
» cangrena la membrul inferior
» infectii cutanate (rani cutanate)
» febra mare

Dany1315
Dany1315
 

Josef Eugster - Reflexolog

Un misionar Elveţiană din Taiwan, care nu se specializează doar în sufletele, ci şi pe tălpi de oameni. Pacienţii el a tratat multe. Unul dintre ei a fost un foarte celebru.
(Kreuz.net) Tatăl Josef Eugster a misiunii Societate Betleem, care este staţionată în Immensee elveţian, are nu numai sufletele, ci şi tălpi de zeci de mii de oameni din întreaga lume au lucrat.

Immensee este un sat din cantonul Schwyz. Acesta se află aproximativ 30 km sud de Zurich.

Profesional, Tatăl Eugster (65) în estul Taiwan pentru pastor decenii. El este acum ţara ca fiind "tatăl Taiwan de masaj reflexologie cunoscute.

Totul a început atunci când preotul tineri au început să sufere de artrită în genunchi. medicina convenţională nu a putut-l ajute. Deoarece este un frate elveţian trataţi cu masaj reflexologie. De asemenea, el ia dat o carte de asistenta elveţian Hedi Masafret.

Primul tratament a fost foarte dureros. Dar a fost eficace. Simptome diminuat. Dupa cateva saptamani, preotul nu simt nici o reclamaţii. Artrită a fost plecat. Pentru totdeauna.

Acum, Tatăl Eugster însuşi a încercat, la masaj la picioare reflex. El a luat cartea de la Hedi Masafret ca punct de plecare şi combinat-o cu învăţăturile antice chineze. Deci, el a dezvoltat propria masaj la picioare reflex. A publicat, de asemenea, Cel mai bine vandut mai multe pe această temă.

Pacienţilor au fost membri ai parohiei. Reputaţia lui au început să fie în faţa preotului curând. Oameni din toate colturile Taiwan a început să călătorească în parohia sa de la distanţă.

"Reflex de masaj la picioare-mi aduce oamenii mai aproape. Aceasta este o modalitate foarte bună de a predica Evanghelia ", a spus tatăl a agenţiei de ştiri AFP.

"Hristos a spălat picioarele de oameni pentru a le servi. Noi trebuie să continue munca "Chiar. Papa în Vinerea spele picioarele de doisprezece preoţi.

"Picioarele noastre reflectă problemele legate de diferite parti ale corpului nostru, pentru că toţi nervii sunt conectate."

Degetul mare este conectat la creier şi gât. Doilea şi al treilea deget de la picior sunt legate la ochi. Forma piciorului dezvăluie câte ceva despre starea de sănătate a unei persoane.

"Masaj la picioare pot îmbunătăţi circulaţia sangvină, sistemul limfatic si metabolismul. Astfel, diferite organe organismul îşi asume funcţiile lor normal din nou ", a spus preotul.

Tatăl Eugster a gasit multi imitatori. Este în Taiwan au fost destul de o industrie de masaj la picioare. 5000 Fußreflexinstitute ar trebui să fie acum în ţară.

Nu numai pentru bucuria de a Tatălui.

Unele bănci folosit numele său fără permisiunea: "Mulţi oameni cred că fiecare Fußreflexinstitut este asociat cu mine. Ei au de călătorie la mine să are de a face acest lucru sau despre acea instituţie - care cu mine nimic pentru a se plânge -. "

În 80 de ani, tatăl a fost împuşcat în domeniul medicinii. Arta lui a fost chiar interzisa. Apoi, apoi vicepreşedinte Hsieh Tung-min, a intervenit personal la ministrul.

În biserica sa considerat că un preot trebuie să se concentreze mai mult pe sufletele ca pe tălpi de turma sa. Dar, în 2003, el a dat ambasador taiwanez la Sfântul Scaun o speciale de pacienţi: Papa Ioan Paul al II, Tatăl Eugster călătorit la Roma.

"I-am spus că Papa masaj reflexologie este felul meu de răspândire a Evangheliei în Taiwan. I-am explicat apoi să-l cum funcţionează. Apoi am învăţat din partea Bisericii nici o opoziţie mai mult ", isi aminteste preotul.

Cu toate acestea. El practicile artei sale din pic mai mult, cu excepţia cazului în scopuri didactice. Principala lui sarcină, el vede misiunea sa ca preot şi pastor.

Tatăl Eugster răspândirea artei sale în multe ţări din Asia, Statele Unite ale Americii, Bolivia şi Zimbabwe.

"Mulţi pacienţi SIDA din Zimbabwe nu îşi pot permite medicament. Reflexologie masaj este o modalitate de a ameliora simptomele lor. "

Cu toate acestea, poalele reflex-masaj poate singur - ca tatal - nu garantează stare bună de sănătate:

"Avem nevoie de a mânca sănătos şi de a trăi, a mişca în mod regulat şi de a reduce stresul. Reflexologie masaj este un tratament naturist. Dar aceasta nu este Allesheiler. "

Din Republica Populară Chineză a fost o dată chiar arestat ca spion Tatăl Eugster Vaticanului. El a fost deja în circulaţie după patru ore, după ce a devenit clar că trimiterea sa dus la poliţie de două asociaţii Reflexoterapie concurente. 

Dany1315
Dany1315

Hartile zonelor reflexe (reflexogene)

Harta punctelor reflexe ale talpii (reflexogena)
(va rugam, faceti click pe imagini pentru a accesa un format mai mare al desenului)
Harta punctelor reflexe ale labei piciorului

Harta punctelor reflexe ale palmei

Harta punctelor reflexe ale dosului palmei

Hartile reflexogene de mai sus fac o prezentare schematica si aproximativa ale zonelor reflexe. Exista multe variante ale acestora, cu mici diferente. Consideram ca pentru uzul dumneavoastra personal (intretinerea sanatatii de zi cu zi), aceste sunt folositoare. Le puteti folosi pentru a va masa propriile maini sau picioare sau ale celor apropiati.

Deasemenea, vom incerca, pe cat posibil sa includem in referirile la diferite afectiuni din articolele de pe acest site referiri la zonele reflexe corespunzatoare care au efect benefic in respectivele cazuri. Este bine sa stiti, cine stie cand va folosesc, pentru vreun caz de urgenta. Pentru diagnostic si tratamente va recomandam insa cu caldura sa folositi serviciile unui terapeut specializat.

In loc de concluzii

Cu riscul de a va pune putin pe ganduri, am sa va impartasesc cateva ganduri legate de propria mea experienta de reflexologie, ca practician si ca pacient. Am practicat si practic reflexologia (reflexoterapia cum i se spune in Romania, cu oarecare pretiozitate), o practic cu mare placere, si consider ca este un instrument foarte bun pentru relaxare si de medicina complementara.

Ingaduiti-mi sa fac urmatoarele remarci:

1. Daca ati luat o sedinta de reflexoterapie, iar la iesirea pe usa cabinetului nu v-ati simtit in al noalea cer, cu talpile usoare, plin/a de buna dispozitie si optimism de parca l-ati fi apucat pe Dumnezeu de picior... Ei bine, daca nu se intampla toate astea, nu mai reveniti a doua oara. Fie incercati alt practician fie altceva care vi se potriveste mai bine; mai intai incercati sa schimbati practicianul.

2. Efectele unui tratament bun se vor simti si vor lucra asupra dumneavoastra timp indelungat, uneori mai bine de o luna.

3. Practicianul nu este un ghicitor, sa va ghiceasca dupa durerea din anumite puncte reflexe ale talpii ce boala aveti. El trebuie sa fie un/o practician/a de medicina holistica (daca e clarvazator, asta e un plus). Trebuie sa va ia cu prefesionalism un interviu cuprinzator, sa stie ce probleme de sanatate aveti (fiti sincer, nu incercari sa-l verificati ascunzandu-i probleme grave - va poate costa timp, bani, etc). El/ea trebuie sa identifice elemente ale conditiei dumneavoastra de sanatate/emotionala si abia apoi sa treaca la "tratament". Tratamentul ii va confirma sau nu cele spuse de dumneavoastra iar el/ea il va modela apoi functie de raspunsul organismului dumneavoastra si in functie de simptomele dumneavostra. Este posibil (de cele mai multe ori) ca practicianul/a sa identifice alte probleme de sanatate, nestiute, ascunse in talpile dumneavostra. Este recomandat a luati seama de ele cu seriozitate (dar fara sa va alarmati) iar la prima vizita la medicul dumneavostra sa solicitati un examen / analize suplimentare referitoare la ce v-a atras atentia practicianul/a de reflexologie.

4. De mare importanta este daca practicanul/a pe care l-ati ales/ati ales-o face in timpul liber incarcarea energetica: rugaciune, meditatie, relaxare, tai-chi sau qi-gong, sau alte practici echivalente (cu cat sunt mai variate cu atat este mai bine). Daca da, ajutorul pe care-l primiti va fi mai substantial. In plus, cautati sa simtiti daca sunteti in rezonanta cu energia practicianului/-ei.

5. Durerea nu este neaparat o masura a eficacitatii tratamentului, insa de cele mai multe ori, in cazurile de deficienta acuta (o boala grava) tratamentele sunt foarte dureroase. Nu dezarmati, continuati tratamentul pana la sfarsit. De cele mai multe ori, merita deranjul si cheltuiala. Reflexoterapia chineza este cea mai dureroasa; se face cu un betisor lung de vreo 10 cm si gros de 1,5 cm, putin tronconic si rotunjit la capte. Cu acesta se apasa suficient de tare zonele reflexogene. Cele sensibile se apasa direct proportional cu durerea pe care o genereaza, deci durerea este in cascada incat, "a te urca pe pereti de durere" este prea putin spus pentru ceea ce ti se intampla. Efectul insa se pare ca este pe masura pentru cei care pot rezista.

6. Un tratament pentru o conditie grava trebuie facut de 2-3 ori pe saptamana, chiar la fiecare 2 zile, pe cand cel de relaxare, o data pe saptamana este arhisuficient.

7. Bolnavii de cancer trebuie sa urmeze tratamentul de reflexoterapie numai complementar celui de medicina conventionala. Eu personal, nu am vazut pe cineva care sa se vindece de cancer numai cu reflexologie. La aceasta trebui sa se adauge medicina conventionala, dietoterapie si fitoterapie. Trebuie totusi sa spun ca pentru bolnavii de cancer, chiar si in stadiile avansate, reflexologia lucreaz foarte bine ca tratament de suport, relaxarea, reglarea anumitor functii si ridicarea moralului, altfel spus un important plus energetic.

8. Imbinati tratamentele de reflexoterapie cu cele de acupunctura, masaj sau masaj therapeutic, rugaciune, exercitii respiratie, de relaxare (vizualizare, meditatie; daca nu stiti, invatati, o faceti pentru dumneavoastra), fitoterapie, detoterapie. Nu va lasati doar in seama reflexoterapiei. La Cartea Mare scrie: "sa nu-ti faci chip cioplit!" si aceasta se aplica la orice, nu la cine te rogi, ci la ce te rogi.

Va doresc sanatate si o zi minunata !

Dany1315
Dany1315

Terapia zona reflexă

Terapia zona reflexă a evoluat ca o formă de terapie în curs de milenii , de la cunoaşterea oamenilor. Chiar si indienii şi chinezii au fost conştienţi de tratare a punctelor de presiune . Această formă de terapie este de a promova medicina alternativa si, ca si alte metode de tratament din domeniu, auto- puteri de vindecare a organismului uman . Principiul este similar cu procedura de naturheilkundelichen alte : omul este o unitate , o unitate indivizibila a corpului, mintii si a sufletului care trebuie abordate holistic. Nu ceea ce este vizibil ( simptome) trebuie să fie tratate , dar ceea ce se află adânc şi invizibile ( este boala reală ) şi de ce organismul însuşi poate fi detectat şi combătut şi ar trebui . Terapia zona de reflex poate ajuta organismul .
Iniţial , terapia din Asia. medicul american William Fitzgerald (1872-1942) a început a doua etapă a tratamentului din nou , şi a pus bazele pentru o deja elaborat exact , a acceptat ştiinţific tratament. Hanne Marquardt este terapia zona de reflex fi introduse în Germania şi publicate.

zona de reflex de terapie presupune că omul din 10 secţiuni longitudinale reflexiv , în care picioarele au puncte reflexe există. Un reflex , un punct reflex este un punct de pe corp (pe picioare, spate sau pe urechi) , unde puteţi vedea perturbare a unui organ intern . Aceste puncte de reflex sunt orientate cu mânere , masaj eşantion , împreună cu o observare atentă a răspunsului durere a pacientului. Punctul de durere la anumite părţi ale corpului care necesită tratament . După ce a constatat problema, acestea sunt maseaza cu miscari circulare de presiune . Prin masaj , anumite impulsuri nervoase la creier zonelor reflexe şi, ulterior, de la creier la instituţiilor respective trimis. Această reacţie poate fi auto- vindecare a organismului sunt activate.

Punctele reflexe sunt pe talpa piciorului şi părţi ale picioarelor. O persoana sanatoasa are un picior de obicei nedureroase, care este bine aprovizionat cu sange. Terapia zona de reflex de pe jos (RTF ) este adesea menţionată ca reflexologie si masaj, reflexologie sau reflexologia piciorului . Deşi metoda nu pare să fie mai mult decât un masaj la picioare normale , efectul este mai mare într-o mulţime : funcţiile de organe şi ţesuturi pentru a îmbunătăţi vitalitatea şi relaxare a crescut . Reflexoterapie , fie singur, ca metodă de independent sau pot fi utilizate împreună cu o altă formă de tratament. Astfel de masaj este întotdeauna posibil, deoarece procesul durează , în general, nici unelte.

Aplicaţii

Terapia zona de reflex are multe aplicaţii potenţiale. El ajută la :
 • Inflamaţie şi dureri musculo-scheletice : articulare, musculare, de spate, gât
 • Reumatice reclamaţii
 • tulburări metabolice ( de exemplu , constipaţie, Diaree)
 • Rinichilor si a vezicii urinare reclamaţii
 • Boli ale aparatului respirator
 • Dureri de cap, migrene, tulburări ale tensiunii arteriale
 • Tulburări de somn
 • Anxietate, nelinişte şi tensiune
 • probleme menstruale
 • Vânătăi
 • Naştere
 • Varsta reclamaţii
 • în pediatrie (mai ales în cazul în care se estimează )
 • Alergii
 • un sistem imunitar slăbit
Dany1315
Dany1315

  Ce tratăm prin reflexoterapie

  Reflexoterapia este o ştiinţă foarte veche, folosită pentru diagnosticarea, prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni.

  Modul de acţiune

  Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura numai că în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice, apăsare care stimulează zone specifice din organism. Organele şi sistemele corpului uman sunt interconectate între ele şi au în acelaşi timp legături vasculare nervoase şi energetice directe cu zonele corespunzătoare reflexogene. Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin reflexoterapie se deblochează şi elimină acumulările de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauză a îmbolnăvirilor curente. Putem spune că depunerile de toxine în zonele reflexogene, ne arată o defectuoasă funcţionare a organului aflat în corespondenţă şi nu invers.

  Ce tratăm prin reflexoterapie

  Reflexoterapia este utilă în tratarea multor tipuri de afecţiuni dintre care enumerăm doar câteva:
  • stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii, anxietate, atacuri de panică.
  • afecţiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroză, coxartroză etc.
  • tulburări endocrine: tiroidă, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficienţe de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză, osteoporoză (stoparea degradării masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet.
  • afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări etc.
  • afecţiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bilă leneşă etc.
  • afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
  • afecţiuni circulatorii: hipo şi hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor şi picioarelor reci, dureri de picioare.
  • afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
  • crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor etc.

  Recomandări pentru pacient

  este recomandat:
  • să se faca 1,2 su mai multe serii de câte 10 şedinţe reflexoterapie
  • înainte de terapie cu 1 ora cât şi cu 30 minute dupa terapie să nu se mănânce nimic;
  • pe perioada şedinţelor de reflexoterapie este indicat să se bea o cantitate cât mai mare de lichide, peste 2 litri;
  • pe perioada terapiei este recomandat a nu se fuma, a nu se consuma băuturi alcoolice, a se diminua consumul de cafea;
  • pe perioda tratamentului reflexogen este recomandată o dietă echilibrată, bogată în legume, fructe şi sucuri naturale, şi de preferinţă a se evita carnea;
  • în timpul şedinţei de reflexoterapie se va bea 500 ml de apa plată sau ceai de galbenele;
  • să indice corect zonele dureroase reflexoterapeutului, asfel încât acesta să poată identifica corect organele afectate.

  Ce este reflexoterapia?

  Reflexoterapie – centrul 
Dermavital

  Ce este reflexoterapia?

  Reflexoterapia este o metoda cu radacini in lumea orientala. Are la baza o relatie reflexa dintre un punct din talpa si un anumit organ, realizandu-se printr-un masaj special al talpii.

  Reflexologia este un sistem foarte vechi de masare a mainilor si a picioarelor, practicat de catre vindecatorii din Egiptul si China Antica. Teoria de baza a reflexoterapiei este aceea ca organismul nostru este impartit in mai multe zone. Aceasta metoda se bazeaza pe detectarea si corectarea unor dezechilibre ale organismului. Teoria de baza a reflexoterapiei spune ca talpa piciorului este o „harta” a organelor noastre. Prin masarea talpilor se trateaza anumite afectiuni si nu poate fi practicata de oricine, deoarece este necesara o buna cunoastere a informatiei legate de punctele de masaj si de ceea ce reprezinta acestea.

  Cum functioneaza reflexoterapia

  Prin masajul talpii reflexoterapia faciliteaza circulatia sagvina, accelerand transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Detoxifiind organismul se imbunatateste activitatea organelor atat din punct de vedere fiziologic cat si energetic (eliminand blocajele energetice de la nivelul organismului). Reflexoterapia imbunatateste circulatia sangvina care este vitala pentru fiecare organ sau zona a organismului, pentru transportul material nutritiv si plastic, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice si alte substante.

  Reflexoterapia nu pune diagnostice, dar se poate descoperi o suferinţă morfo-functională a organului corespondent palpând zona reflexogenă, zona foarte bogată în terminaţii nervoase şi vasculare. Reflexoterapia constata zonele cu dezechilibru energetic care au determinat tulburari functionale si organice si ajuta la refacerea armoniei energetice. In caz de suferinţă sau dereglări, punctele reflexe devin sensibile, respectiv dureroase la palpare, fiind sesizate de pacient şi diagnostician. Durerea este direct proporţională cu gravitatea şi vechimea afecţiunii organului corespondent.In timpul executării masajului, punctele reflexe trebuie controlate în permanenţă, pentru a nu se traumatiza zonele învecinate şi a evalua deblocarea cristalelor, deoarece majoritatea afecţiunilor organelor se manifestă şi sub forma aglomerărilor în punctele reflexe corespunzătoare de cristale (de exemplu: acid uric, săruri, alte impurităţi).

  Reflexoterapia facilitează circulaţia sanguină impunând accelerarea transportului toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere. Perturbarea circulaţiei în zonele reflexe face ca suferinţa organului corespondent să avanseze. Masarea zonelor reflexogene afectate, pe parcursul mai multor şedinţe, implică "fisurarea" cristalelor de toxine, depuneri pe care circulaţia sanguină le va trimite prin fluxul sanguin spre organele de eliminare, îmbunătăţind astfel starea de sănătate generală. Factorii care determină, întreţin şi agravează depunerile toxice pentru organism în zonele reflexe sunt multipli şi depind de specificul biologic al fiecărui individ, toxinele fiind principala cauză a îmbolnăvirilor curente, iar mediul, hrana şi celelalte elemente indispensabile vieţii furnizorul acestora.

  Tratamentul de reflexoterapie

  Reflexoterapia se poate practica simultan, cit si in combinatie cu fitoterapia, homeopatia, medicina clasica, deoarece prin tehnicile reflexologice prezentate, aplicate cu răbdare şi perseverenţa, se elimină din organismul uman "deşeurile" toxice, se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, se întăreşte sistemul imunitar al bolnavului, deci se tinde către recuperarea funcţiei, respectiv a organului afectat de boală.

  Avantage ale reflexoterapiei

  - Poate fi aplicată la orice categorie de vârstă
  - Poate fi aplicată profilactic, bolilor cronice şi acute, dar şi bolilor nemanifestate.
  - Nu are contraindicatii majore
  - Este un tratament netoxic
  - Se lucrează pe cauză nu pe simptome.
  - Se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate.
  - Nu se întrerupe tratamentul medicamentos

  Chiar practicată profilactic, reflexoterapia menţine sănătatea tuturor celor ce o folosesc cu încredere, deoarece previne şi chiar vindecă fără medicamente. Practica curentă a dovedit că afecţiunile fiziologice sunt tratabile prin reflexoterapie în proporţie de 85-90 %, iar cele organice într-un procent care depăşeşte 60.


  Dany1315
  Dany1315