miercuri, 19 ianuarie 2011

Nervul sciatic

Masaj


Nervul sciatic – Paraseste canaul vertebral la nivelul coloanei lombare si se imparte deasupra tibiei in nervul popliteu in nervul popliteu extreme sic el intern si inerveaza partea exterioara a membrului inferior exceptand talpa.


Sciatica se produce prin :


•miscarea gresita sau o sarcina prea mare a coloanei
•inflamatii sau o ciupitura a partii radiculare a nervului
•O reactie chimica prea multe toxine (functie defectuoasa a rinichilor, alimentatie incorecta si nesanatoasa)
•stress - Zona refelxogena de-a lungul tibiei si peroneului se maseaza foarte usor . In caz de sensibilitate, regiunea sciaticului poate fi masata in zona reflexogena a membrului superior de-a lungul mainii si a
radiusului. Daca aceasta boala este cauzata, de o inflamatie sau o comprimare apartii radiculare a nervului atunci se maseaza si punctual de emergenta al nervului sciatic coloana vertebrala


Boli si afectiuni:


1.Lumbago – nervul este comprimat la nivelul coloanei cerebrale
2.Hernia de disc – musculatura si ligamentele slabe care nu se opun unei deplasari a discului
intervertebral. Discul poate comprima nervii spinali, ceea ce provoaca dureri mari. Prin masarea zonei reflexogene a coloanei se obtine o irigare mai buna a regiunii respective.  Muschii si ligamentele se intaresc, durerile se calmeaza.
3.Dureri de spate – cauzate de contractii spastice ale musculaturii spatelui Printr-o irgare sangvina mai buna a zonelor reflexogene durerile se calmeaza.
4.Leziuni ale vertebrelor coccigiene – apar dupa o indelungata
sedere pe un scaun tare. Dispar dupa regelmentatea zonei reflexogene respective.


Dany1315